Ahlas, son dönemde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Ancak anne ve babalar çocuklarına verecekleri Ahlas ismiyle alakalı araştırma yapmaya devam ediyor. Ahlas ismi anlamı nedir?, Ahlas kelimesi ne anlama gelmektedir?, Ahlas isminin kökeni nedir?, Ahlas kelimesinin TDK sözlük karşılığı nedir? gibi soruların cevapları da araştırılan konular arasında bulunuyor. Ahlas ismiyle alakalı merak edilen bilgilerin cevapları içeriğimizde yer alıyor. Ahlas isminin özellikleri de haberimizin detayında bulunmaktadır. İşte Ahlas nedir, özellikleri nelerdir? sorularının cevapları...

AHLAS NEDİR?

Ahlas kelimesinin isim anlamına geçmeden önce Türk Dil Kurumu'nda nasıl yer aldığını inceleyelim. Türk Dil Kurumu'nun sitesine girip, Ahlas yazdığımızda TDK'da karşımıza, ''Bu söz güncel Türkçe Sözlük'te bulunamadı'' ifadesi çıkmaktadır. Ancak Arapça kökenli olduğu bilinen Ahlas nedir? sorusunun cevabı olarak; ''temizlik ve saflık '' cevabı verilebilir. 

AHLAS İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Ahlas isminin anlamı da ''İyi yürekli, temiz kimse'', ''İhlaslı, en halis, daha temiz'' ve ''İçten, candan, açık yürekli'' şeklindedir. Erkek çocuklarına verilen Ahlas isminin kökeni Arapça'dır. Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen Ahlas isminin erkek çocuklarına verilmesinde dinen bir sakınca bulunmuyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla yeni doğacak olan çocuklarınıza Ahlas ismini verebilirsiniz. ''İyi yürekli, temiz kimse'' gibi iyi bir anlama gelen Ahlas ismi son dönemde en çok tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Ancak ebeveynler, Ahlas ismi ile alakalı merak ettiklerini aramaya devam etmektedir. Ahlas isminin çok eski bir tarihe dayandığı tahmin edilmektedir.

AHLAS ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

Ahlas isminin kelime anlamını, isim anlamına kısaca değindik. Tarihte Arapça kökene sahip kelimelerden biri olan Ahlas isminin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Ahlas adındaki kişiler, doğal liderlerdir. İçinde bulundukları ortama liderlik eden kişi olurlar. İş yerinde, herhangi bir ortamda verilen kararlarda etkili isimlerdir. Kendine has düşünceleri vardır. Sorumluluk almaktan kaçınmazlar. Cesur davranırlar. Seyahat etmeye bayılırlar. Bulundukları ortamda son kararı veren kişi olmaya bayılırlar. Adeta programı kendileri yapar. Diğerlerinin ayak uymasını sağlarlar. Bu sonradan kazanılmış bir özellik değil. Doğuştan gelir.

Editör: Orhan Duman