Melina, son dönemde tercih edilen isimler arasında yer alıyor. Ancak anne ve babalar çocuklarına verecekleri Melina ismiyle alakalı araştırma yapmaya devam ediyor. Melina ismi anlamı nedir?, Melina kelimesi ne anlama gelmektedir?, Melina isminin kökeni nedir?, Melina kelimesinin TDK sözlük karşılığı nedir? gibi soruların cevapları da araştırılan konular arasında bulunuyor. Melina ismiyle alakalı merak edilen bilgilerin cevapları içeriğimizde yer alıyor. Melina isminin özellikleri de haberimizin detayında bulunmaktadır. İşte Melina nedir, özellikleri nelerdir? sorularının cevapları...

MELİNA NEDİR?

Melina kelimesinin isim anlamına geçmeden önce Türk Dil Kurumu'nda nasıl yer aldığını inceleyelim. Türk Dil Kurumu'nun sitesine girip, Melina yazdığımızda TDK'da karşımıza, ''Bu söz güncel Türkçe Sözlük'te bulunamadı'' ifadesi çıkmaktadır. Ancak Yunanca kökenli olduğu bilinen Melina nedir? sorusunun cevabı olarak; ''eğitilmiş kişi'' cevabı verilebilir. 

MELİNA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Melina isminin anlamı da ''bal'', ''eğitilmiş kişi'', ve ' Tanrının hediyesi ve Tanrının müjdesi'' şeklindedir. Kız çocuklarına verilen Melina isminin kökeni Yunanca'dır. Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen Melina isminin kız çocuklarına verilmesinde dinen bir sakınca bulunmuyor. Bu yüzden gönül rahatlığıyla yeni doğacak olan çocuklarınıza Melina ismini verebilirsiniz. ''Tanrının hediyesi ve Tanrının müjdesi'' gibi iyi bir anlama gelen Melina ismi son dönemde en çok tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Ancak ebeveynler, Melina ismi ile alakalı merak ettiklerini aramaya devam etmektedir. Melina isminin çok eski bir tarihe dayandığı tahmin edilmektedir.

MELİNA ADININ KÖKENİ VE ÖZELLİKLERİ

Melina isminin kelime anlamını, isim anlamına kısaca değindik. Tarihte Yunanca kökene sahip kelimelerden biri olan Melina isminin bazı özellikleri bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

Melina adındaki kişiler, naif ve sanat sever. Enerjileri hiç bitmezler. Yeni ve farklı şeylerin arayışı içindelerdir. Onlar için monotonluk sıkıcıdır. Naif oldukları kadar, kendileri hakkında başkasının karar vermesine de asla müsaade etmezler. Seyahat etmek, farklı yerlerde yaşamak onlar için olmazsa olmazdır. Dünyayı olabildiğinde keşfetmek isterler. Sanatın her alanında kendilerini geliştirmek onlar için bir tutkudur. Yaratıcı insanlardır. Etrafındaki kişilerin dünya görüşlerini değiştirirler. İnsanları etkilemeye bayılırlar.


 

Editör: Orhan Duman