Taliban geçici hükümetinin Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkedeki depremlere ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Saik, dün meydana gelen depremler sonucunda 2 bin 445 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 440 kişinin yaralandığını belirtti. Ayrıca kayıpların çoğunun Zindecan ilçesinin 13 köyünde olduğunu ifade ederek, depremlerin 1320 evin yıkılmasına neden olduğunu açıkladı.

Afganistan'daki depremlerde 215 kişi öldü, binden fazla yaralı var; Türkiye:  Her türlü desteğe hazırız
 

Kültür ve Enformasyon Bakanlığı Sözcüsü Abdul Wahid Rayan da depremlerde yaklaşık 6 köyün tamamen yıkıldığını ve 2 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin ise enkaz altında olduğunu bildirdi. Herat Valisi Nur Ahmed İslamcar, depremzedeler için uluslararası topluma acil yardım çağrısında bulunarak acil şekilde ilaç ve gıda yardımına ihtiyaç duyduklarını iletti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), dün Afganistan'ın batısında, İran sınırında bulunan Herat vilayetinde meydana gelen depremleri şu şekilde bildirmişti: yerel saatle 11.00'den itibaren art arda 6,3, 5,5, 4,7, 6,3, 5,9, 4,6 ve 4,8 büyüklüğünde sarsıntılar yaşanmıştı. Paktika vilayetinde Haziran 2022'deki 5,9 büyüklüğündeki depremde de yaklaşık 1200 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: aa