Adana'da, oğlunu boğazlayarak öldürüp cesedini su kanalına atan baba, "haksız tahrik" indirimiyle 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme aynı olayda cesedin ortadan kaldırılmasına yardım ettikleri gerekçesiyle 3 akrabaya da 5 ila 7 ay 15 gün arasında hapis cezası verdi.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu baba M.E. ile cesedin ortadan kaldırılmasına yardım ettikleri suçlamasıyla yargılanan tutuksuz sanıklar anne A.E., üvey anne R.S., ve enişte M.Ö. ile avukatlar da hazır bulundu.

Kadına şiddete cezayı halk kesti! İşte linç anları! Kadına şiddete cezayı halk kesti! İşte linç anları!

Mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaayı tekrarladı. Buna göre, 2021 yılında yaşanan olayda, M.E'nin oğlu Ali E. ile iş yerinde tartıştıktan sonra onu bıçaklayarak öldürdüğü belirtildi. Cumhuriyet savcısı, M.E'nin "altsoydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Aynı zamanda maktulün annesi A.E., üvey annesi R.S. ve eniştesi M.Ö.'nün de "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 5'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Türkiye ona ağladı! 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davada karar belli oldu Türkiye ona ağladı! 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davada karar belli oldu


Sanık M.E., savunmasında, olayı kasıtlı bir şekilde gerçekleştirmediğini öne sürdü ve büyük bir üzüntü yaşadığını ifade ederek tahliye talebinde bulundu. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyip beraatlarını istediler.

Asgari ücret zammı için harekete geçiliyor! İlk adım 20 Kasım’da atılacak Asgari ücret zammı için harekete geçiliyor! İlk adım 20 Kasım’da atılacak

Mahkeme heyeti, M.E'yi "altsoydan akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak eylemin "haksız tahrik" altında işlendiğini kabul ederek cezayı 20 yıla düşürdü. M.Ö'ye "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 7 ay 15 gün, A.E. ve R.S.'ye ise 5'er ay hapis cezası verdi. Ayrıca, 3 sanığın cezaları hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Heyet aynı zamanda sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi.

Kaynak: İHA