Mali konularda uzmanlaşmış olan Peter G. Peterson Vakfı'nın CEO'su Michael Peterson, bu konuya dikkat çekerek, politika yapıcılarının kısa vadeli mali krizlerle uğraşırken ABD'nin milli borcunun trilyonlarca dolar artmaya devam ettiğini ifade etti.

abd-130

Peterson, Haziran ayında yaşanan borç limiti "krizinin" ardından, 32 trilyon dolarlık borç sınırının aşıldığını belirtti ve politika yapıcıların, ABD'nin gerçek mali sorunlarına çözüm getirmek yerine partizan çatışmalara odaklandığını vurguladı.

ABD, 19 Ocak'ta 31,4 trilyon dolarlık borç sınırına ulaşmış ve ABD Hazinesi, bu sınırı aşmamak ve olası bir temerrüdü engellemek için olağanüstü önlemler almıştı. Borç sınırıyla ilgili uzun süren müzakerelerin ardından Kongre anlaşmaya vardı ve ABD Başkanı Joe Biden, Haziran ayında borç sınırını artırarak ülkenin temerrüde düşmesini engelleyen bir yasa tasarısını imzaladı.

ABD'nin milli borcu ilk kez 33 trilyon doların üzerine çıktı. ABD Hazine Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkenin toplam borcu 33,04 trilyon dolara yükseldi.

Kaynak: aa