Dünyanın en gelişmiş ülkesi olmakla övünen ABD'de her türlü zorbalık aldı başını gidiyor. Uyuşturucu kartellerinin, organize suç  örgütlerinin, katil, sapık ve canilerin cirit attığı ülkede okullar da güvenli değil. ABD'de birçok kez okullar silahla basılıp birçok öğrenci, veli ve eğitimci öldürülmüştü. 

'Akran zorbalığı' ise Amerikan eğitim sisteminin adeta kanayan bir yarası. New York'un en gözde semtlerinden Brooklyn'deki bir okulda ortaya çıkan skandal görüntüler buna son örnek oldu. Mark Twin Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Ortaokulu'nda 11 yaşındaki bir kızı küçük düşüren acımasız bir dayağı gösteren stilize TikTok videoları şok etkisi yarattı! Öğrencinin, okul yılının başından beri kötü kızlar tarafından hedef alındığı ve geçen ay vahşice saldırıya uğradığı belirlendi. 

20 Ekim'de ise 'Coney Island' isimli gösteri sanatları okulunun dışında çekilen bir videoda, bir zorbanın kalabalığın arasından geçerek kıza ulaşmaya çalıştığı, kızın da arkasını dönüp "Çekil üzerimden" diye bağırdığı görülüyor. Görüntülerde saldırgan, kızı tek yumrukta yere seriyor. Videolardan birinde, "Şaka çılgınca sesliydi" başlığı yer alırken, bir diğerinde ise gülme emojileriyle "Kız kardeşim onu mahvetti" yazıyordu.

Zorbalık, kurbanın ebeveynlerinin yardım istemesine rağmen devam etti. Kimliklerinin gizli kalmasını isteyen mağdur kızın babası, The Post'a şunları söyledi: 

"Birisini sevemeyeceğinizi, onu taciz edemeyeceğinizi, bir saldırı planlayıp bunu filme alıp kanıtları yayamayacağınızı bildiğinizi hayal edin. O zaman kurbanınız gitmek zorunda kalacak ve siz de diğer çocukları terörize etmeye devam edeceksiniz. Okul yöneticileri bana kızımı güvende tutmaya çalıştıklarını ancak güvenli bir şekilde okul dışına nakledilmesinden başka bir şey sunamayacaklarını söylediler. Bu böyle devam ederse burası bir G&T okulundan ziyade bir çocuk gözaltı merkezi olacak." 

Şehrin eğitim bakanlığı, okulda denetimleri artırırken, kızı korumaya aldı. 7. sınıftaki kıza, zorba akranlarının saldırısına karşı artık bir koruma eşlik ediyor. Açığa alınan zorba öğrenci ise buna rağmen kızla alay etmeyi sürdürüyor. Zalim öğrencinin arkadaşları internetten ona, "Okula geri döndüğünde bir rövanş maçı ayarla" diyerek yangına körükle gidiyor. 

Okul hayatı cehenneme dönen zavallı mağdur kızın babası, “Bir müdür yardımcısı bize yardım etmek istedi ama müdür okuldan atılma gibi katı disiplin tedbirlerini önleyen politikalar yüzünden ellerinin kollarının bağlı olduğunu söyledi!” diye konuştu. 

Yakın zamanda TikTok sayfasındaki "Mark Twain Dedikodu" adlı bir gönderi, öğrencilerin uzaklaştırılmasına neden olduğu için kızı  eleştirdi. Gönderide kıza "kaltak", "aptal" gibi hakaretler yağdı. Başını okuldan uzaklaştırılan çocuğun çektiği zorba grubun birçok öğrenciyi daha hedef aldığı, bu yüzden birçok ebeveynin çocuklarını okuldan aldığı öğrenildi.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK