ABD’de içerik yaratıcısı Daniel Bennet , 6 milyon izlenme sayısına ulaşan bir klipte, "Birinin havaalanında iyi bir insan olup olmadığını  anlamanın en kolay yolu, uçağa bindiğinde bagajını nereye koyduğunu görmektir" dedi. 

Belli ki başka bir işi olmayan Bennet, "El bagajlarını baş üstü bölmesine koyarlarsa ve kişisel eşyalarını (sırt çantaları veya cüzdanları gibi) koltuklarının altına koyarlarsa, iyi bir insandırlar ve çevrelerinin farkındadırlar. Bununla birlikte, gezginler baş üstü çöp kutularını kişisel eşyaları veya ceketleri için kullanıyorsa, onlar en kötü insan tipidir ve ömür boyu hapis cezasını hak ederler" değerlendirmesini yaptı. 

Yorumlarda izleyiciler, ‘uçak görgü kurallarını’ tartıştılar. “Açıkçası, en kötüsü ceketlerini baş üstü çöp kutularına koyan insanlardır” diye yakındı bir kullanıcı. Biri, "Uçuş görevlilerinin insanları bunun için çağırdığını gördüm ve bu bana çok mutluluk veriyor" diye araya girdi. Bir başkası, "Hiçbir şey başımın üstündeki küçük bir eşya kadar beni görmüyor" dedi. Diğer biri, "Geçenlerde bir adamın bagajını, sırt çantasını, ceketini, fanilasını ve şapkasını başının üstüne koyduğunu gördüm" diye şikayet etti.

Yorumlarda izleyiciler sırt çantalarını, ceketleri veya diğer küçük kişisel eşyaları baş üstü dolaplarına koymanın kabul edilebilir olup olmadığını tartıştılar. Herkes aynı fikirde değildi; bazıları, bacaklarına yer açmak için küçük eşyalarını çöp kutusuna koyduklarını söylüyordu. İşte bazı görüşler: 

-Popüler olmayan bir görüş, ancak çöp kutusuna gidebilecek yalnızca bir sırt çantaları varsa (taşınacak bavul yok). Bir kişi, teorik olarak ne olursa olsun bir çanta üst üste alıyor.
-Her zaman tekerlekli çantamı kontrol ederim. Bacaklarıma yer kalsın diye sırt çantamı başımın üstüne koyuyorum. 
-İnsanların her şeyi gemide taşıması benim suçum değil.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK