Köfte Makedonya’da çok sevilir ve çok tüketilir. Sadece Makedonya’da değil ülkemizde de köfte çok tüketilen yiyeceklerin başında gelir. Çok fazla çeşidi olan köfteyi ülkesinde 45 yıldır araba tezgahında satan Elmin Avni, işinize yarayacak eşsiz bilgileri tek tek açıkladı.

KÖFTE YAPMADAN ÖNCE BUNLARA DİKKAT EDİN

Nefis bir köfte yapabilmek için şunlara dikkat etmelisiniz:

·         Harca kesinlikle kuyruk yağı ekleyin. Prof. Dr. Canan Karatay’ın da önerdiği kuyruk yağı köftenin lezzetini artıracaktır.

·         Güzel bir köfte yapabilmek için kuzu ve dana karışık kıyma yaptırmalısınız.

·         Kasabınızdan rica edin ve kıymayı iki defa çektirin

·         Son olarak kullandığınız ekipmanların temiz ve hijyenik olmasına dikkat edin. Özellikle çizik tavaları asla kullanmayın.

LEZZETLİ KÖFTENİN SIRRI…

Habertürk'te yer alan içerikte; Köfteyi pişirirken dikkat edilmesi gereken aşçılık sırları tek tek paylaşıldı. İşte köfte pişirirken bilmeniz gereken her şey!

Köfteyi çok iyi yoğurmak gerekir. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlenirse kendini toparlar. Daha rahat şekil verilir ve lezzetli olur. İnegöl Köfte tarzı köftelerde bir gece dinlendirdikten sonra tekrar yoğrulur.

ELMİN AVNİ’NİN SÖNMEYEN KÖFTE SIRRI

Makedonyalı köfteci Elmin Avni, hazırladığı köftelerin sönmemesi için harcına maden suyu ekliyor. Böylece kıymaya nüfuz eden maden suyu sönmeyi önlerken köftenin de lezzetini artırıyor.

KÖFTENİN YANINA ÇITIR ÇITIR PATATES NASIL KIZARTILIR?

Köfte yalnız başına lezzetli ve güzeldir ancak patatesle yendiği zaman ise tadına doyulmaz. listelist.com tarafından hazırlanan patates kızartması tarifine yer verildi.

1 kilo patatesi güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Patateslerin her birini ince ince doğrayın ve geniş bir kasenin içerisine alın. Kaseyi soğuk suyla doldurun ve patatesleri 2-3 saat kadar soğuk suyun içerisinde bekletin. Eğer vaktiniz varsa suya koyduğunuz patatesleri bir gece boyunca buzdolabında da bekletebilirsiniz. Beklettiğiniz patatesleri kağıt havluyla iyice kurulayın. Bir kızartma tenceresinin içerisine yarısına gelecek şekilde ayçiçek yağı ilave edin. Yağın kızdığına emin olduğunuzda patateslerin bir kısmını tencereye alın ve orta-yüksek ateşte 4-5 dakika kadar pişirin. Bu şekilde tüm patatesleri pişirdikten sonra yine bir havlu kağıt yardımıyla fazla yağını alın. Ocağın altını iyice açarak patatesleri tekrar içine atın ve 1-2 dakika kadar yüksek ateşte kızartın. Bu sayede patateslerin içi güzelce pişecek ve dışı çıtır çıtır kalacak.

Kaynak: haberturk.com, listelist.com

Derleme: gazeteyaziyor.com

Görsel kaynak: baharmutfaktaysa

Kaynak: haberturk.com, listelist.com