10-3-2-1-0 uyku öncesi rutini, vücudunuza gece için rahatlama ve gevşeme zamanının geldiğini bildirmeye yardımcı olur. Basitçe kural şudur: Yatmadan 10 saat önce: Sizi uyanık tutabilecek kafein tüketimini bırakın. Yatmadan 3 saat önce: Uyku düzeninizi etkileyebileceği için hiçbir yiyecek veya alkol tüketmeyin.

SONRAKİ GÜNÜ ETKİLER

Yatmadan 2 saat önce: Çalışmayı bırakın ve yaptığınız işleri bir kenara bırakarak rahatlamaya başlayın. Yatmadan 1 saat önce: Ekran başında geçirdiğiniz süreyi sonlandırın. Cihazlardan gelen mavi ışık uykunuzu etkileyebilir. 0: Sabah uyandığınızda alarmdaki erteleme düğmesine basmanız gereken sayıdır... Çünkü bu, günün ilerleyen saatlerinde vücudunuzu etkileyebilir. Bir sonraki gündeki uyku düzenine darbe vurabilir.

AYNI SAATLER İÇİNDE KALIN

Daha iyi uyku için ipuçları da bulunuyor. Hafta sonları ve tatillerde bile her gün aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmaya çalışın. En az yedi saat uyuyabileceğiniz kadar erken yatın. Yatak odanızı sessiz, karanlık ve serin bir sıcaklıkta tutun. Düzenli egzersiz yapın ve sağlıklı beslenin.

Muhabir: Lila Okyanus