Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu Meta, Elon Musk’ın yolundan etme başladı. Zira Meta, Avrupa Birliği’nde yaşayan Facebook ve Instagram kullanıcılarının reklamlardan kaçınmak için abonelik ödemesi yapabilecekleri bir seçeneği sunmayı gözden geçiriyor. Hatırlanacağı gibi Musk’ın sahibi olduğu X bu uygulamayı daha önce devreye almıştı

Facebook ve Instagram'ın çatı kuruluşu olan Meta’nın Avrupa'da getirilen siyasi reklam yasağının ardından yeni bir projeyi devreye sokmak için hazırlandığı bildirildi
New York Times’ta yer alan habere göre, Meta, Avrupa Birliği’nde (AB) yaşayan Facebook ve Instagram kullanıcılarının reklamlardan kaçınmak için abonelik ödemesi yapabilecekleri bir seçeneği sunmayı gözden geçiriyor.

Bu sayede Meta, Avrupa Birliği’nin katı düzenlemelerinden daha az etkilenecek.

Gazetenin bu proje hakkında bilgisine danıştığı üç yetkiliye göre abonelik için ödeme yapanlar reklamları görmeyecek. Ancak bununla birlikte Meta, Avrupa Birliği’nde reklam içeren uygulamaların ücretsiz sürümlerini sunmaya devam edecek.

Bu sayede Meta, mahremiyetle ilgili endişeler ve AB'den gelen diğer soruşturmaların üstesinden gelmeyi hedeflerken, kullanıcılara, şirketin insanların verilerini analiz etmeye dayanan reklam tabanlı hizmetlere karşı da bir alternatif sunma imkanına sahip olacak.

HABER MERKEZİ
Editör: Funda Işık