Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde A grubunda mücadele edecek. 31 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilen kura çekiminin ardından sarı kırmızılıların rakipleri belli oldu. Galatasaray'ı birbirinden zorlu maçlar bekliyor. 3 maçı deplasmanda, 3 maçı da evinde oynayacak Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi fikstürü ile ilgili tüm merak edilenler haberimizde yer alıyor.

GALATASARAY'IN GRUBU

Galatasaray A grubunda mücadele edecek. A grubu takımları şu şekilde oluştu: Bayern Münih, Manchester United, Kopenhag, Galatasaray.

Diğer gruplar ise şu şekilde oluştu:

B Grubu: Sevilla, Arsenal, PSV, Lens
C Grubu: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin
D Grubu: Benfica, Inter, Salzburg, Real Sociedad
E Grubu: Feyenoord, Atletico Madrid, Lazio, Celtic
F Grubu: PSG, Borussia Dortmund, Milan, Newcastle United
G Grubu: Manchester City, Leipzig, Kızılyıldız, Young Boys
H Grubu: Barcelona, Porto, Shakhtar Donetsk, Antwerp

GALATASARAY ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP MAÇLARI FİKSTÜRÜ

Şampiyonlar Ligi  grup maçları 19 Eylül'de başlayacak. 19 Eylül Salı ve 20 Eylül Çarşamba, Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftası olacak.

İşte fikstür:

20 EYLÜL ÇARŞAMBA

Galatasaray - Kopenhag 

3 EKİM ÇARŞAMBA

Manchester United - Galatasaray

24 EKİM ÇARŞAMBA

Galatasaray - Bayern Münih

8 KASIM ÇARŞAMBA

Bayern Münih- Galatasaray

29 KASIM ÇARŞAMBA

Galatasaray - Manchester United

12 ARALIK ÇARŞAMBA

Kopenhag  - Galatasaray

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE DİĞER TURLARIN FİKSTÜRÜ

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının oynanacağı tarihin belli olduğu gibi diğer turların da fikstürü şimdiden belli durumda.

Son 16 turu: 13/14/20/21 Şubat ve 5/6/12/13 Mart

Çeyrek final: 9/10/16/17 Nisan

Yarı final: 30 Nisan/1 Mayıs ve 7-8 Mayıs

Final: 1 Haziran 2024

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ WEMBLEY'DE

Şampiyonlar Ligi finali, bu sezon Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak. Bilindiği üzere geçen sezon Şampiyonlar Ligi finali, Türkiye'de yapılmıştı. İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Inter ile Manchester City arasında oynanan finalden İngiliz ekibi Manchester City, galip ayrılmıştı. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ GELİRİ NE KADAR?

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde 2 ön eleme turu oynadı. Daha sonra Molde ile play-off turunda gruplara kalmak için mücadele verdi. Temsilcimiz, bu turu geçtiği için gruplarda mücadele etmeye hak kazandı. Aynı zamanda da kasasına 5 milyon Euro'yu koydu.

Ayrıca UEFA, Şampiyonlar Ligi yayın geliri olarak takımlara 15.640.000 Euro ücret ödüyor. Galatasaray, bu tutarın da sahibi oldu.

Yine Galatasaray, UEFA kulüpler sıralamasına göre (son 10 yıl) kulüp katsayı payından da 9.096.000 Euro almaya hak kazandı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ GALİBİYET PRİMİ ÜCRETİ

Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda mücadele eden takımlara ödenen ücretler de belli oldu. UEFA, gruplarda alınan her galibiyet için 2.8 milyon Euro ödeme yapıyor. Yine beraberlik için de 900.000 Euro gelir var.

Buna göre Galatasaray, gruplarda aldığı her galibiyet için 2.8 milyon Euro alacak. Beraberlik durumunda ise 900.000 Euro gelir elde edecek.

GALATASARAY'IN TOPLAM GELİRİ NE KADAR OLDU?

Galatasaray, ilk turda oynadığı maçlarda aldığı galibiyetlerle beraber Şampiyonlar Ligi'nden şu ana kadar 30 milyon Euro'nun üzerinde bir rakamı kasasına koymayı başardı. Alacağı her galibiyet ve beraberlik durumunda da bu rakam daha da artacak.

GRUPLARDAN SONRA GELİRLER ARTIYOR

Şampiyonlar Ligi turnuvasında gruplardan sonra gelirler de artıyor. Son 16 turu için takımlara 9.600.000 Euro ödeme yapılıyor. Çeyrek final için 6 milyon Euro, yarı final için 7 milyon Euro ve kupanın kazanılması durumunda da UEFA tarafından 15 milyon Euro ödeme yapılıyor.

Editör: Orhan Duman