Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Mardin İl Jandarma Komutanlığı, terör örgütü PKK/KCK üyelerine yönelik yürüttükleri operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, iki kurumun ortaklaşa yürüttüğü hassas bir operasyon sonucunda, PKK/KCK’nın İsveç kadın yapılanması sorumlusundan İsveç Vatandaşı Zozan Baransson Mardin’in Nusaybin ilçesinde yakalandı.  

MİT ve Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nın ortak yürüttüğü bu başarılı operasyon, Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesinde kararlı ve etkili bir strateji izlediğini bir kez daha gözler önüne serdi. MİT’in uluslararası terörle mücadele kapasitesinin yanı sıra, Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nın yerel düzeydeki etkili çalışmaları, bu tür operasyonların başarısındaki önemli faktörler arasında yer alıyor. 

MİT ve Mardin İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyon, uzun süredir titizlikle takip edilen bir hedefin başarılı bir şekilde ele geçirilmesiyle sonuçlandı. İsveç vatandaşı olan Baransson, PKK/KCK’nın İsveç kadın yapılanmasındaki önemli rolü nedeniyle hedef alınmıştı. Operasyonun sonucunda Baransson, gözaltına alınarak Türkiye’den sınır dışı edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA