Süper Lig'de oynayan maçta Fenerbahçe evinde RAMS Başakşehir'i 4-0 mağlup etmişti. Zorbay Küçük'ün yaptığı hareket ise Fenerbahçe taraftarlarını adeta çılgına çevirdi.

Trabzonspor -Kayserispor maçının VAR hakemi Zorbay Küçük İhlas Haber Ajansı

Maçın hakemi Zorbay Küçük, minik kızın eliyle 6 işareti yaptığı sırada elini indirdi. Bu anı fark eden taraftarlar ise 'zoruna mı gitti' şeklinde yorumlarda bulundu. Zorbay Küçük'ün ise neden öyle bir hareket yaptığı da merak konusu oldu. 


6-0 OLAYI NE?


Süper Lig'in 2002-03 sezonunun 6. haftasında gerçekleşen karşılaşmada, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında mücadele edildi. Bu maç, 6 Kasım 2002 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Mustafa Çulcu'nun hakemlik yaptığı bir atmosferde oynandı. Sonuç olarak, Fenerbahçe, Galatasaray karşısında 6-0'lık bir galibiyet elde ederek Süper Lig tarihinde Galatasaray'a karşı aldığı en büyük farklı galibiyetlerden birini kaydetti.



Kıtalararası derbi olarak da anılan bu maçta Fenerbahçe'nin gollerini Tuncay Şanlı, Ariel Ortega, Serhat Akın (2), Ceyhun Eriş ve Ümit Özat atmıştır. Maçın 57. dakikasında Ariel Ortega, 84. dakikasında ise Emre Aşık kırmızı kart görmüştür.

Bu maç aslında Süper Lig'in 6. haftasına denk gelmesi gereken 22 Eylül 2002 tarihinde oynanması planlanmıştı. Ancak Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nda AIK ile oynadığı maç ve Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Lokomotiv Moskva ve Barcelona ile karşılaşmalarının olması, maçın ertelenmesine neden oldu. Sonuç olarak, bu önemli derbi 6 Kasım 2002 tarihinde gerçekleşti.

Kaynak: ERAYCAN ERGİNBAŞ