Sel felaketinin yaşandığı Zonguldak'ta aci kayıplar meydana geldi. Bölücek Mahallesi Yaraşlıyörük mevkinde sel sularına kapılan otomobildeki 3 kişi hayatını kaybetti. Fırtınada batan kuru yük gemisininin 1 personelinin cansız bedenine ulaşılırken, kayıp olan 11 personel için aramalar sürüyor.

Sel ve fırtınanın en çok etkilediği illerimizden olan Zonguldak'ta vatandaşın gözü kulağı haliyle valilikten gelecek haberdeydi. Vatandaşlar okulların tatil olup olmadığını merak ediyordu. Zonguldak Valiliği, son yaptığı açıklamada Ereğli ilçesinde 21 ve 22 Kasım için okulların tatil edildiğini duyurdu. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personele de idari izin verildi.

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Kuvvetli yağış ve fırtınadan olumsuz yönde etkilenen Karadeniz Ereğli ilçe genelinde 21 Kasım 2023 Salı günü ile 22 Kasım 2023 Çarşamba günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmiştir. Karadeniz Ereğli ilçemizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 21-22 Kasım 2023 tarihlerinde iki gün idari izinli sayılacaktır.” denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ