Zeytinyağı tüketimi üzerine yapılan araştırmalar; genellikle bu ürünün tek başına veya takviye olarak değil, genel beslenmenin bir parçası olarak tüketilmesine odaklanmıştır. Sızma zeytinyağı tüketmek kalp hastalığı riskinizi düşürebilir. Sağlıksız yağların, zeytinyağı gibi daha sağlıklı seçeneklerle değiştirilmesinin kardiyovasküler (kalp ve damar) hastalık riskini azaltabileceği biliniyor.

KADINLARDA EKSTRA İYİ

Ayrıca yapılan bir araştırmada, her gün düzenli şekilde zeytinyağı tüketen kişilerin, düşük yağlı diyet uygulayan insanlara göre; kalp hastalığına yakalanma olasılığının %30 daha az olduğu bulundu. Özellikle sızma zeytinyağı, kalp hastalıkları için önemli bir risk faktörü olan kan basıncını düşürmeye yardımcı olabiliyor.

Zeytinyağı tüketmek kemik yoğunluğuna katkıda bulunabilir. Küçük bir çalışma, günlük 1 yemek kaşığından biraz fazla zeytinyağı tüketen kadınların, daha az tüketen kadınlara göre; daha yüksek kemik yoğunluğu seviyelerine sahip olduğunu buldu.

RİSKLERİNİZİ AZALTIR

Sızma zeytinyağının nemlendirme, temizleme ve yaşlanma belirtileriyle savaşma gibi birçok cilt faydası vardır. Yağın cildinize fayda sağlayabilecek iltihap önleyici özellikleri vardır. Ancak sağlık uzmanınıza danışmadan egzama veya akne gibi rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanmamalısınız. Sızma zeytinyağı bunamayı önlemeye yardımcı olabilir. 90.000'den fazla Amerikalı üzerinde yapılan büyük bir araştırma, her gün yarım yemek kaşığından fazla zeytinyağı tüketen kişilerin, nadiren veya hiç zeytinyağı yemeyen kişilere kıyasla bunamadan ölme olasılıklarının %28 daha az olduğunu buldu.

KANSERE KARŞI SAVAŞIR

Araştırmacılar, zeytinyağındaki antioksidan ve iltihap giderici özelliklerin beyin sağlığını desteklediğini öne sürüyor. Sızma zeytinyağının kolorektal kanser ve meme kanseri dahil olmak üzere birçok kanser riskini azalttığı bulunmuştur. Sızma zeytinyağının çok az riski vardır. Tükettiğiniz her şeyde olduğu gibi, sahip olabileceğiniz alerjilerin farkında olmak önemlidir. Ayrıca, sızma zeytinyağındaki yüksek kalorili ve yağ içeriğine dikkat edin ve çok fazla tüketmeyin.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL