Filenin Sultanları, Milletler Ligi şampiyonluğunun ardından 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalyayı kazandı. Tüm ülkeyi sokaklara dökmeyi başardı. A Milli Takımımızın yıldızlarından olan Zehra Güneş ise turnuvanın en değerli orta oyuncusu seçildi. Altın kadroya girmeyi başardı. Gizem Örge ve Melissa Vargas ile beraber bu gururu yaşayan isim olan ''Türk duvarı'' lakaplı Zehra Güneş'in voleybola başlama hikayesi de oldukça merak edilenler arasında yer alıyor. Peki Zehra Güneş voleybola nasıl başladı?, Fiziksel özellikleri neler?, Hangi takımlarda forma giydi? işte bu soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz.

ZEHRA GÜNEŞ KİMDİR?

Zehra Güneş, 7 Temmuz 1999 yılında İstanbul'un Kartal ilçesinde doğdu. A Milli Kadın Voleybol Takımımız ve Vakıfbank'ta orta oyuncu pozisyonunda forma giyen Zehra Güneş, voleybola 13 yaşında Vakıfbank altyapısında başladı. 

Şampiyonluklara alışkın bir isim olan Zehra, Vakıfbank altyapısında iki sene üst üste hem yıldız hem de gençlerde Türkiye şampiyonluğu yaşadı.

Henüz 15 yaşındayken 2. lig takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da bir sezon kiralık olarak oynadı. 

BEŞİKTAŞ'TA OYNADI

2015-2016 sezonu VakıfBank’ın 3. Lig’den 2. Lig’e şampiyon olarak yükselen takımının formasını terletti. 2016-2017 sezonunda Beşiktaş'ta kiralık olarak oynadı. Aynı sezonun sonunda Vakıfbank'ın genç takımıyla bir kez daha Türkiye şampiyonluğu yaşadı.

Yıldız milli takımıyla Dünya dördüncülüğü, Balkan ve Eyof Şampiyonluğu, Genç Milli Takım formasıyla Avrupa üçüncülüğü, dünya dördüncülüğü, U23 takımıyla da Dünya Şampiyonluğu yaşayan kadrolarda yer aldı.

Zehra Güneş, 2017'den beri A takımında oynadığı Vakıfbank formasıyla 2 Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu, 1 Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 2 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Süper Kupası Şampiyonluğu tattı.

ZEHRA GÜNEŞ'İN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

Zehra Güneş'in boyu 1.98 metredir. 82 kilo olan sporcunun smaç yüksekliği 319 santimetre ve blok yüksekliği de 310 santimetredir.

EN İYİ HÜCUM EDEN OYUNCU OLDU

Zehra Güneş, Euro Volley 2023'ün en iyi hücum eden oyuncusu oldu. 66'da 47 başarı sağlayan Zehra Güneş, yüzde 71.2 başarı yakaladı. Final maçında ise 11'de 11 yaparak yüzde 100'lük bir başarı yakalamayı başardı.

Editör: Orhan Duman