Detroit şehri, haksız yere hırsızlıkla suçlanan bir adama 300.000 dolar ödemeyi ve ayrıca polisin suçları çözmek için yüz tanıma teknolojisini kullanma şeklini değiştirmeyi kabul etti. Robert Williams adlı talihsiz adam, 2018'de bir saat mağazasının güvenlik kamerası görüntülerinde "hırsız" olarak belirlenmişti.

Yüz tanıma teknolojisi sonrasında Williams haksız yere tutuklandı. Detroit polisinin bundan sonra yalnızca yüz tanıma sonuçlarına dayanarak insanları tutuklamasının yasaklanacağı belirtildi.

GERİYE DÖNÜK DE İŞLEYECEK!

Williams ile yapılan anlaşma, Detroit polisinin 2017'den 2023'e kadar yüz tanıma teknolojisiyle tutukladığı insanların vakalarının yeniden incelenmesini de sağlayacak. Avukat Phil Mayor, "Biri yüz tanıma taramasına göre tutuklandığında ve suçlandığında, genellikle suçu kabul etmesi yönünde ciddi bir baskıyla karşı karşıya kalır.

Bireyin sabıka kaydı da varsa daha uzun hapis cezalarıyla karşı karşıya kaldığını da biliyoruz. Bu dava sonrasında yüz tanıma haricinde tutuklama için diğer faktörlerin de incelenmesi gerekecek" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ