Bazı gıdalar yüksek kolesterole katkıda bulunabilir. Yüksek kolesterol, kalp hastalığına ve felce yol açabiliyor. Patates kızartması, kızarmış tavuk, peynir çubukları ve diğer kızarmış yiyecekler, pişirildikleri yağdan dolayı yüksek düzeyde kolesterol ve doymuş yağ içeriyor.
Kırmızı eti haftada 3 porsiyondan fazla tüketmeniz de sağlık sorunlarına neden olabiliyor. İşlenmiş etleri sınırlamak da avantajlı olabilir. Sosis gibi işlenmiş etler, etin en yağlı kesimlerinden yapılıyor. Bu nedenle kolesterol ve doymuş yağ açısından yüksek olma eğiliminde.
PAKETLENMİŞ KURABİYELER
Paketlenmiş kurabiyeler, hamur işleri ve kek gibi kitlesel işlenmiş unlu mamuller trans yağ ve şekerle yüklü. Enerji içecekleri ve diğer şekerli içecekler yüksek kolesterol düzeyleri açısından tehlikeli olabilir.
Yüksek oranda işlenmiş karbonhidratlar (beyaz ekmek, kahvaltılık gevrekler, bazı makarnalar ve şekerlemeler gibi gıdalar) sık sık tüketildiğinde kolesterolü yükseltebilir ve kalp hastalığı riskini artırabilir. Düzenli olarak fast food yemek “kötü” kolesterol düzeylerini üst seviyeye çekiyor.