YouTube, diğer Google uygulamalarından farklı tasarım diliyle karşımıza çıkıyor. Sızdırılan bilgilere göre Google, YouTube mobil uygulamasında tasarım değişikliğine giderek diğer platformlara benzetecek. YouTube’un mobil uygulamada yer alan kitaplık sekmesini kaldırmayı planladığı ortaya çıktı. Şirket, uygulamanın sağ üst köşesinde yer alan profil bölümünü kitaplık sekmesinin yerine getirecek.

Tüm Google uygulamalarında profil sekmesi aynı konumda bulunuyor. Analistler, Google’ın YouTube’u da diğer platformlardaki tasarım diliyle geliştirmeye devam edeceğini tahmin ediyor.

PODCASTS YERİNE YOUTUBE MUSIC…


Google, efsane uygulaması Podcasts yerine YouTube Music'i kullanacağını açıkladı. Buna göre uygulama 2024'te kapatılacak.

Hesap sekmesinde, Google Hesabı ve Gizli Modu Açma düğmeleriyle birlikte ilk olarak kanal bilgileriniz görünür. Uygulama ayarlarına yalnızca bu sayfada görünen dişli çark simgesinden erişilebiliyor ve bu ayarlara eskisinden daha hızlı erişilebiliyor.

YouTube’un daha fazla kullanıcıya ulaşmasını isteyen Google, geçtiğimiz günlerde Podcast platformunu kapatacağını açıkladı. Şirketin sesli ve görüntülü tüm platformları YouTube çatısı altında toplayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK