BİONTECH’İN YENİ AŞISI: BNT116
Kanser tedavisinde devrim yaratabilecek yeni mRNA aşısı, akciğer kanserine karşı umut vaat ediyor. BNT116 adı verilen ve BioNTech tarafından üretilen bu aşı, kanser hücrelerini hedef alarak vücudun bu hücreleri yok etmesine ve tekrar ortaya çıkmalarını engellemesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Akciğer kanseri, dünya genelinde her yıl yaklaşık 1.8 milyon insanın ölümüne neden oluyor ve bu yeni aşı, tedaviye önemli bir katkı sağlayabilir.

1

TÜRKİYE DE DAHİL 7 ÜLKEDE KLİNİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
BNT116’nın birinci faz klinik denemeleri, İngiltere, ABD, Almanya, Macaristan, Polonya, İspanya ve Türkiye'deki 34 araştırma merkezinde yürütülüyor. Denemelerde, hastalığın erken evresinden ileri aşamalara kadar 130 hasta üzerinde aşı uygulanacak ve bu süreçte immünoterapinin etkileri incelenecek.

2

İNGİLTERE’DE İLK DOZ UYGULANDI
İngiltere'de yapılan ilk aşı uygulaması Londra'da yaşayan 67 yaşındaki Janusz Racz'a yapıldı. Racz, altı hafta boyunca haftada bir, ardından 54 hafta boyunca üç haftada bir aşı olacak. Racz, “Bilimin ilerlemesi insanların bu tür araştırmalara katılmayı kabul etmesinde yatıyor” dedi. İngiltere'deki denemeye liderlik eden University College London hastanelerinden Prof. Siow Ming Le, mRNA tabanlı immünoterapilerin akciğer kanseri tedavisindeki potansiyelini vurgulayarak, bu teknolojinin kanser tedavisinde büyük bir adım olduğunu belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ