Yeni bir araştırma, yeşil alanlara yakın yerlerde büyüyen çocukların, erken yaşlarda daha avantajlı olabileceğini ortaya koydu. JAMA Network tarafından yayımlanan bir analizde, 2 ila 5 yaş arasındaki çocukların oturdukları yerlerden en fazla 1 kilometre uzakta yeşillik alan bulunan evlerde yaşadıklarında daha az kaygı ve depresyon hissettiklerini bulundu.

KRİTİK ZAMAN BELLİ

Bulgular; çocukların cinsiyetini, ebeveynlerinin eğitim düzeylerini, yaşlarını, erken doğum gibi durumları ve mahallenin sosyoekonomik açıdan kırılganlığını hesaba kattı. Çalışmanın yazarlarından Nissa Towe-Goodman, "Araştırmamız, doğada bulunmanın çocuklar için iyi olduğuna dair mevcut kanıtları destekliyor. Ayrıca erken çocukluk yıllarının yeşil alanlara temas açısından kritik bir zaman olduğunu da öne sürüyor" dedi.

EKSİK PARÇA TAMAMLANDI

Birçok çalışma, açık hava aktivitelerine maruz kalmanın fiziksel ve ruhsal sağlığın iyileşmesiyle bağlantılı olduğunu zaten ortaya koydu. Ancak küçük çocuklar üzerindeki etkileri araştıran araştırmalar yetersizdi. 41 eyalette 2.000'den fazla çocuğu inceleyen araştırmacılar, eksik parçaları tamamlamaya yardımcı olacak verileri topladı. Toplumun savunmasız üyeleri için daha iyi sonuçlara katkıda bulunabilecek değerli sonuçları ortaya çıkardı.

BUNLARI İNCELEMELİYİZ

Nissa Towe-Goodman, "Gelecekte araştırmacılar, doğadaki hangi tür deneyimlerin çocukların erken dönem ruh sağlığıyla bağlantılı olduğunu inceleyebilirler. Ayrıca, evlerin ve okulların çevresinde doğal alanlar yaratmanın veya korumanın bir çocuğun ruh sağlığında nasıl bir fark yaratabileceğini de incelemeliyiz" diye konuştu.
 

Muhabir: Lila Okyanus