Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden İzzet Günay, Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi'nde arkadaşlarıyla yürüyüş yaparken talihsiz bir kaza geçirdi.

89 yaşındaki usta oyuncu, sabah saatlerinde gerçekleştirdiği yürüyüş sırasında ayağının taşa takılması sonucu düşerek yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Günay'ın tedavisi devam ediyor.

"Bilinci Açık ve Yerinde"

Sitenin yöneticisi İsmail Demirel, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, "İzzet Bey sabah erken saatlerde arkadaşları ile yürüyüş yaparken taşa takılıp düşmüş. Ayak bileğinde zedelenme olmuş ama bilinci açık ve yerinde. Tedbir amaçlı hastaneye kaldırılmış," dedi.

Hastanede tedavi altına alınan İzzet Günay’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Tedavi sürecinin ardından Günay'ın kısa süre içinde taburcu edilmesi bekleniyor.

d352e735c48bd7a8d95b6104364f00b5.jpg

İzzet günay kimdir?

21 Ağustos 1934'te doğan İzzet Günay'ın sinema hayatı, 1958'de "Kırık Plak" filminde Zeki Müren'in şoförünü canlandırmasıyla başladı.

Günay, 1964'teki "Varan Bir" filmiyle ilk kez başrolde yer aldı. Günay, Türkan Şoray ile 'Vesikalı Yarim' filmindeki replikleri ile hala gündemdeki yerini koruyor.

100’ün üzerinde film ve dizide oynayan Günay, son yıllarda ekonomik nedenlerle kısa bir süre klasik Türk Sanat Müziği dalında solistlik yaparak sahneye çıktı. Antikacı dükkânı işletti. 2005 yılından sonra Yeşilçam Sineması belgeseli konseptinde çekilen filmlerde kendi ismiyle yer aldı.

Günay son olarak GAIN'de yayınlanan 'Şahsiyet' dizisinin ikinci sezonunda konuk oyuncu olarak yer almıştı

Kaynak: HABER MERKEZİ