Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, 7 dairesinin bulunduğu İstanbul Cihangir’in ünlü binalarından 18 daireli Taray Apartmanı’nın riskli olduğunun tespit edilmesi sonrası komşularıyla mahkemelik olmuştu. Pamuk binanın yıkılıp yeniden yapılmasını isterken yapının güçlendirilmesini isteyen komşular yıkım kararına ihtiyati tedbir koydurdu. Melih Altınok, bugünkü köşe yazısında Orham Pamuk'u topa tuttu.

69155Dac9A72Ca7C4Fedbba0Fead38C8

BİNANIN YIKILMA RİSKİ VAR MI?

"Orhan Bey ve kiracıları" başlıklı yazısında Altınok, Orhan Pamuk'un kiracılarını çıkarmak nasıl yollara başvurduğunu anlattı.  Altınok şu ifadelere yer verdi; "Nobelli yazarımızın başı Kara Kitap'ta derin ruhsal tahlillerini yaptığı Teşvikiyeli hemşerileriyle dertteymiş.

Şöyle ki; Orhan Bey'in 18 daire bulunan 50 yıllık Taray Apartmanı'nda 7 dairesi varmış. Her ay kiraları toplarmış. Şimdilerde ise binayı yıkmak niyetindeymiş. Ancak kiracıları ile diğer sakinleri ikna edemiyormuş. O da her yola başvurmuş. 'Binanın depremde yıkılma riski var"' diye belediyeye bile müracaat etmiş. Ama İstanbul Teknik Üniversitesi'nden alınan iki ayrı sağlam raporu hamlesini boşa çıkarmış.

147056

BELEDİYEDEN YARDIM İSTEDİ

Haberden öğrendiğimize göre önümüzdeki hafta da binada oturan çoğu yaşlı, tek konutu olan ve kısa sürede yeni bir konut bulması mümkün olmayanların suyunu, doğalgazını ve elektriğini belediye vasıtasıyla kesecekmiş.

Neden olacak? Apartman görevlisi ve ailesi de dahil illallah edip şimdiden kafasında inşaata çevirdiği apartmanından çıksınlar diye. Sebebi neyse ne. Müteahhitlik ayak oyunları, mesleğinin zirvesinde, 72 yaşında Nobelli bir yazarın değerli vaktini heba edeceği meşguliyetler mi?

Haklısınız, Nobel'den ödül parasını alır almaz üzerine biraz daha ekleyip New York'ta emlak yatırımı yaptığında onun Nobelli çağdaşlarından bir farkı olduğunu anlamıştık da bu kadarını beklemiyorduk doğrusu.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY