Olay, Gaziköy Mahallesi'nde, Kuzey Anadolu Fay Hattının Ganos Segmenti üzerinde gerçekleşti. Mahalle sakinlerini endişelendiren bir patlama, 5 gün önce meyve ağaçlarını sulamak amacıyla gerçekleştirilen sondaj çalışması sırasında yaşandı. Sondaj çalışmaları 136 metreye ulaşıldığında ani bir basınçlı gaz sızıntısı meydana geldi ve bu gaz çıkışı o zamandan beri durmaksızın devam ediyor.


Bu olay, Ganos Fay Hattı üzerinde gerçekleşti ve çevrede yoğun bir petrol ve gaz kokusu hissediliyor. Gaz sızıntısı, pet şişelerin yerleştirildiği bölgede patlamalara yol açıyor. Mahalle Muhtarı Ali Altıntaş, gazın doğasını anlamak ve test etmek amacıyla havayı çöp poşetine doldurdu. Ancak poşette oluşan bir delik sonucu, çakmakla yakılan gaz aniden alev aldı. Bu anlar kaydedildi ve yetkililere bildirildi.


Muhtar Altıntaş, olayın başlamasının ardından yetkililerden gerekli önlemlerin alınmasını talep etti. Gazın kesilme ihtimali düşük olduğundan, tehlikeli bir yanıcı gaz olduğunu belirtti. Gazın yoğun bir petrol kokusu yaydığını ve bölgede çiftçilik yapan insanların boğaz kuruluğu yaşadığını da ekledi.

Kaynak: İha