2023 sonbaharında Avrupa yollarına çıkan yeni Mercedes-Benz E-Serisi, Aralık ayı itibariyle Türkiye pazarında boy gösteriyor. Orta sınıf lüks sedan segmentinde yeni bir dönemin başlangıcını simgeleyen E-Serisi, içten yanmalı motordan elektrikli güç-aktarma sistemlerine geçişe işaret ediyor. Yeni elektronik mimarisiyle kapsamlı bir dijital kullanıcı deneyimi sunan araç, Türkiye pazarında ilk olarak E 220 d 4MATIC ve Türkiye'ye özel üretilen E 180 motor seçenekleriyle tüketicilerle buluşacak.


Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, "Yeni E-Serisi, Türkiye pazarına özel motor seçenekleri ile pazara sunulacak. Türkiye pazarına özel ve arkadan itişli oluşuyla sportif bir sürüş deneyimi sunan E 180, 170 beygir gücünde içten yanmalı benzinli motoruyla ve 23 beygir gücünde elektrik motoruyla sadece Türkiye'de satışa sunulacak. Türkiye'nin ne kadar önemli bir pazar olduğunu gösteriyor. Bugüne kadar Türkiye'de 82 bin adet satan E-Serisi, Türk müşterilerinin beğenisini kazanmış durumda" dedi.


Türkiye pazarında ilk etapta E 180 ve E 220 d 4MATIC olmak üzere benzinli ve dizel iki farklı motor seçeneğinin sunulacağını belirten Bekdikhan, "Türkiye pazarına özel ve arkadan itişli oluşuyla sportif bir sürüş deneyimi sunan E 180, 170 beygir gücünde içten yanmalı benzinli motorun yanı sıra, 23 beygir gücünde elektrik motoruyla dünya üzerinde sadece Türkiye'de satışa sunuluyor. Her iki modelde de standart olarak 9G-TRONIC otomatik şanzıman bulunuyor" şeklinde konuştu.


E 220 d 4MATIC'nin 5 milyon 900 bin TL'den, Türkiye için özel olarak üretilen E 180'in ise 4 milyon 220 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı belirtildi. Yeni E-Serisi, Türkiye'deki müşterileriyle buluşmaya hazır hale getirildi.

Kaynak: İHA