Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile 3-3 berabere kalması tüm Türkiye'yi sevince boğdu.

Ancak İngiliz ekibinde kaleci Andre Onana'nın berbat futbolu kırmızı-şeytanlıları adeta çileden çıkardı.

Hakim Ziyech'in iki frikik golünde de yanlış yerde durarak büyük hata yapan Andre Onana, sezon başından bu yana takımını defalarca yaktı.

AA-20231129-33060907-33060906-GALATASARAY_MANCHESTER_UNITED (1)

Maç sonunda büyük çöküntü yaşayan Andre Onana, önce eldivenlerini çıkarıp fırlattı. Ardından da "Ben ne yaptım?" der gibi elini başına götürdü,

Bu arada Manchester United Teknik Direktörü Erik ten Hag'ın Onana'ya sahip çıkmayı sürdürmesi de United taraftarlarını adeta delirtti.

Ten Hag, Galatasaray maçının ardından "Maçları beraber kazanıp kaybediyoruz. Sadece Onana'yı eleştirmem doğru olmaz" dedi.

AA-20231129-33060833-33060832-GALATASARAY_MANCHESTER_UNITED (1)

Manchester United'ın eski yıldızlarından Paul Scholes da "Bütün takımı sinir ediyor. Herkesi strese sokuyor. Özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarnda konsantrasyonu neredeyse sıfır. Çok kötü kaleci" sözleriyle tepki gösterdi.

Andre Onana, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 5 maçta 14 gol yedi. Onana Galatasaray karşısında iki maçta 6, Bayern Münih maçında 4, Kopenhag karşısında 4 gole engel olamadı.

İngiliz basını Kamerunlu file bekçisini yerden yere vurdu:

Daily Mail: Onana kabus gördü
Mirror: Skorun en büyük sorumlusu
Daily Star: Onu izlemek acı verici
The Sun: Gördüğüm en kötü kaleci
Sky Sport: Hatalar pahalıya mal oldu
 

Kırmızı Şeytanlar'da hafta sonunda Newcastle United ardından Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih maçlarıda kaleye sezon başında Fenerbahçe'den 7 milyon Euro'ya transfer edilen Altay Bayındır'n geçmesi bekleniyor.

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK