Sosyal medya platformları üzerinden tanışıp flörtleşme, günümüzde giderek yaygınlaşan bir pratik haline geliyor. Kovid-19 pandemisi de 2020'lerin ilişki dinamiklerini büyük ölçüde etkiledi. Bu yeni dönemde, ilişkilerin gelişiminde ekonomik koşullar da belirleyici bir faktör haline geldi. Öyle ki, birçok kadın artık flört ettiği erkeğin kendi üzerinde belli bir miktarda harcama yapmadığı sürece fiziksel ve cinsel teması bile reddediyor. Bu yeni flört kuralları, sosyal medyanın gündeminde geniş yankı uyandırıyor.

FLÖRTLEŞMEDE YENİ KURALLAR! 'CİNSEL YAKINLAŞMA' ŞARTI

Uzmanlar yanıtladı; işte seks hakkında yanlış bilinenler - Fotoğraf Galerisi

İlişki uzmanı Jana Hocking, son dönemde sosyal medyada yankı uyandıran bir teoriye dikkat çekti. Bu teoriye göre, kadınlar, bir erkeğin kendisi için anlamlı bir şekilde para harcamadığı durumlarda cinsel yakınlaşmadan kaçınıyorlar.

"2 BİN DOLAR HARCAMADAN OLMAZ"

Hocking, news.com.au'da yayımladığı yazısında bu kuralı 2 bin dolarlık bir rakamla açıkladı. Kendisine yatırım yapmak isteyen bir erkeğin, cebinden 2 bin dolar harcamayı göze alacak kadar ciddi olduğunu belirtti.

'3 BULUŞMA' TEKNİĞİ

Başka bir kurala göre, bazı kadınlar partnerleriyle en az 3 kez buluşmadan fiziksel temas yaşamayı tercih etmiyorlar. Üçüncü buluşmaya kadar her iki tarafın da ilişkiyi sürdürme isteğini değerlendiren Hocking, "Eğer libidosu birkaç buluşmaya kadar dayanabiliyorsa, bu, sahiplenen bir erkeğin varlığına işaret edebilir." şeklinde açıklıyor ve şunları ekliyor: "Bu kuralın ikinci ve belki de en önemli nedeni, çıplaklıkla dikkatimizin dağılmadan birlikte bu kadar zaman geçirerek, aslında bu tür rahatsızlıkları güzel ve erken bir şekilde ele almamıza yardımcı olabileceğidir."

Kaynak: haber merkezi