Uzmanları uzun zamandır insanları dengeli beslenme alışkanlıklarıyla, sağlıklı yaşam tarzları benimsemeye teşvik ediyor. Ancak yeni bir çalışma, belirli bir diyet türünün uygulanmasının koronavirüs enfeksiyonu riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini buldu.

YARDIMCI OLABİLİR

PLOS One dergisinde yayınlanan araştırmaya göre; uzun ömürlülüğü ve kalp sağlığını desteklediği uzun zamandır öne sürülen Akdeniz diyeti, bir bireyin COVID-19'a yakalanma şansını azaltmaya da yardımcı olabilir.

BAĞLANTI BULDUK

Endonezya'daki Kuzey Sumatra Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Andre Siahaan, CNN'e, "COVID-19'u vücuttaki iltihaplanma ile güçlü bir şekilde ilişkilendiren çok sayıda çalışma var. Akdeniz diyeti uzun zamandır iltihap önleyici özellikleriyle biliniyor. Hipotezimiz doğrultusunda bu ikisi arasındaki bağlantıyı daha da güçlendiren bir bağlantı bulduk" dedi.

BİR İLAÇ DEĞİL

Yakın zamanda yayınlanan makalede; 2020-2023 arasında beş ülkede yürütülen altı farklı çalışmadan, 55.400'den fazla katılımcının sonuçları incelendi. Enfeksiyon riskinin ve ciddiyetinin Akdeniz diyetinin varlığından etkilenip etkilenmediği gözlemlendi. Zeytinyağı, meyve, kuruyemiş, baklagiller ve tam tahılların tüketiminin artırılmasıyla alkol, tahıl ve kırmızı et tüketiminin azaltılmasının, koronavirüs enfeksiyonu olasılığını düşürdüğünü buldu. Ancak konuyla ilgili daha fazla çalışma yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca Akdeniz diyeti, COVID-19'a karşı bir ilaç olarak algılanmamalı...
 

Kaynak: HABER MERKEZİ