İsrail, Gazze'ye saldırılarına geçici ateşkesle ara verse de Gazze'de katliamdan vazgeçecek gibi görünmüyor. Tüm bunlar yaşanırken İsrailli iş insanları da yeni ticari hamleler yapıyor. NBA takımı Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban, 30 milyar dolar net serveti olduğu bilinen dünyanın en zengin Yahudisi Dr. Miriam Adelson'ın takımın hisselerinin çoğunu satın aldığını açıkladı. 

HİSSELERİN DEĞERİ 3,5 MİLYAR DOLAR

Hayatını kaybeden Sheldon Adelson'ın eşi olan Miriam Adelson'ın aldığı hisselerin değerinin 3,5 milyar dolar olduğu belirtildi. Adelson ve ailesinin Dallas Mavericks'in hisselerinin yüzde 50'den fazlasına sahip olduğu bilinse de net oran verilmedi. Anlaşmayı, NBA muhabiri Marc Stein duyurdu.

KUMARHANE TECRÜBESİNİ KULLANACAK

Mark Cuban, takımın sportif kararlarını kendisi verirken, Miriam Adelson, kumarhane yönetimindeki teknik bilgileri takımın yönetimi için de kullanacak. Ayrıca kumarhanelerini Dallas'a da getirmeyi planladığı düşünülüyor.

TRUMP'IN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİ

Adelson Aile Vakfı, başta Birthright Israel olmak üzere Yahudi kuruluşlarının 1 numaralı bağışçısı. Miriam ve Sheldon Adelson, Donald Trump dahil Cumhuriyetçi politikacılara verdikleri destekle de tanınıyor. Miriam Adelson, son zamanlarda ise bağış işlerini azalttı.

Kaynak: HABER MERKEZİ