Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir yaya geçidinde meydana gelen trafik kazasında, tur midibüsünün çarpması sonucu Çekya uyruklu 2 kadın turist hayatını kaybetti.

Tur midibüsü "yaya geçidinde" can aldı!

Kazada, yolun aydınlatma lambaları ve trafik ışıklarının yanmadığı, tur midibüsünün de aşırı hızlı seyrettiği belirtildi. Olay, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi, Hayatını kaybeden turistlerin, Okurcalar Mahallesi'nde bir otelde konakladıkları bildirildi.

Tur midibüsü "yaya geçidinde" can aldı!

Kaza, dün akşam saat 21.30 sıralarında Manavgat-Alanya D-400 Kara Yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Mehmet Lök yönetimindeki 07 BDB 658 plakalı tur midibüsü, Manavgat istikametinden Alanya istikametine seyir halindeyken, Örenşehir Mahallesi Boztepe kavşağına 100 metre mesafede bulunan bir otelin karşısındaki yaya geçidinde bulunan turistlere çarptı.

Tur midibüsü "yaya geçidinde" can aldı!

Kazada, yolun aydınlatma lambalarının ve trafik ışıklarının çalışmadığı tespit edildi. Turistlerin çoğu, hızla yaklaşan tur midibüsünü görerek geri çekildi, ancak 2 turist araç fark etmeyerek yoluna devam etti ve midibüsten kaçamadı. Bir turist midibüsün altında kalırken, diğer turist ise midibüsün önünde sürüklenerek hayatını kaybetti.

Tur midibüsü "yaya geçidinde" can aldı!

Çekya uyruklu Karin Sopkova ve Kleta Halasova adlı turistlerin cesetleri, Jandarma Olay Yeri İnceleme, cumhuriyet savcısı ve adli tabibin yaptığı incelemelerin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kazanın ardından çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi ve çevredeki otellerde konaklayan turistler, yaşananları meraklı gözlerle izlemek üzere yol kenarına çıktı.

Tur midibüsü "yaya geçidinde" can aldı!

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, midibüsü fark eden bazı turistlerin geri çekildiği, ancak iki turistin yoluna devam ederek midibüsün altında kaldığı anlar net bir şekilde görülebiliyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

(İHA)