18 Haziran Pazar günü, Kanada'nın Newfoundland kıyılarından yaklaşık 600 kilometre uzaklıktaki Titanik enkazını keşfetmek amacıyla dibe dalan 5 kişilik bir ekip, "Titan" adlı denizaltından gelen sinyalin kesilmesi üzerine sahil güvenlik birimleri tarafından arama çalışmaları başlatıldı.

5 kişilik ekip arasında Britanyalı milyarder kaşif Hamish Harding, ünlü Fransız dalgıç Paul-Henri Nargeolet, Pakistanlı iş insanı Şehzade Davut ve 19 yaşındaki oğlu Süleyman Davut ile OceanGate Expeditions'ın kurucusu Stockton Rush bulunuyor. Titan denizaltısıyla bağlantının Pazar gününden bu yana kesildiği biliniyor.

Simpsonlar dizisinin senaristi Mike Reiss, geçen yıl OceanGate Expeditions ile Titanik enkazına yapılan yolculuğu da deneyimlemişti. Reiss, 19 Haziran Pazartesi günü BBC Breakfast programına verdiği röportajda, "Şirketle birlikte Titanik'e ve üçü New York City'den olmak üzere dört farklı dalış yaptım ve her seferinde iletişimin en azından kısa bir süreliğine kesildiğini gördüm" şeklinde konuştu.

The Simpsons dizisinin kehanetleriyle ünlenen yapısı göz önüne alındığında, denizaltının Titanik enkazında sıkışabileceği endişeleriyle ilgili benzerlikler ortaya çıkmıştır. 1989 yılında başlayan The Simpsons dizisinin bir bölümü, kaybolan bir denizaltıyla ilgili korkutucu derecede benzer senaryoyu içermektedir.

Söz konusu bölümde, aile reisi Homer Simpson, biyolojik babası olduğunu iddia eden Mason Fairbanks tarafından bir maceraya sürüklenir. Fairbanks, Homer'ı gemisine çıkarır ve kayıp bir zümrüt hazinesi olan "Piso Mojado"dan bahseder. Mason ve Homer, hazineyi bulmak için ayrı denizaltılarla okyanusun derinliklerine doğru ilerlemeye karar verir. Ancak ikili ayrıldıktan sonra olaylar karışır.

Homer, bir mercanın içinde sıkışıp kalır ve oksijen azaldıkça bilincini yitirmeye başlar. Simpsons'ın babası sonunda üç gün sonra bir hastanede uyanır ve zorlu bir deneyimden sağ olarak kurtulur.

odatv