Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İstanbul'a büyükbaş hayvanların gelmeye başlamasıyla birlikte Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde kurulan kurban pazarında en ilgi çeken hayvan, 1 ton 200 kilogram ağırlığındaki "Ilgaz" isimli dana oldu. Ilgaz, 185 bin TL fiyatıyla dikkat çekti. Hayvan sahibi Abdurrahman Delican, dananın pazarlık yapmak için gelen Metin Adlı ile anlaşamadığını belirtti. Ilgaz, pazarın en büyük danası olarak alıcısını bekliyor.

Abdurrahman Delican, "Kurbanlıklarımızı Çankırı Ilgaz'dan Sultangazi hayvan pazarına getirdik. Bu danamız bin 200 kilogram canlı ağırlığa sahip. Bu pazarın en büyük hayvanı olduğunu düşünüyoruz ve müşterilerini bekliyoruz. Müşteriler, satın almak için başlarına geliyorlar ve yaklaşık bin 200 kilogramlık bir hayvandır. Bu yıl kurbanlık fiyatları ortalama olarak 50 bin ile 180 bin TL arasında değişiyor. Satışlarımız başladı ve hayvanlarımızın tamamının satılmasını bekliyoruz. İki yıl boyunca beslediğimiz bir hayvandır. 28 hayvan getirdik. Bu kurbanlığımızı 185 bin TL'ye satıyoruz. Hayvanlarımızdan üç tanesini sattık, Allah bol kazanç versin" dedi.

Hayvan sahibi ile pazarlık yapan Metin Adlı ise, "Kurban pazarını gezdim. Hala boş çadırlar var, fiyatlar tam olarak oturmadı. Biz fiyatlar oturduktan sonra almayı düşünüyoruz. Şu anda fiyatlar yüksek" şeklinde konuştu.

(İHA)