10 Temmuz Çarşamba günü, Şahinbey ilçesi Alaybey Mahallesi Gaziler Caddesi'nde bulunan bir döviz bürosunda dikkat çeken bir hata yaşandı. Müşteri eşiyle birlikte döviz bürosuna gelerek Burma bilezikleri ve 3 adet gram altını bozdurmak istedi. Ancak, döviz bürosu çalışanı bir anlık dalgınlık ve klavye hatası nedeniyle işlemde ciddi bir yanlışlık yaptı. 

İddiaya göre, çalışan kişi 3 gram altını bozdururken 2 bin 513 TL yerine yanlışlıkla 21 bin 513 TL yazdı. Bu işlem sonucu, müşteriye vermesi gereken 191 bin 20 TL'nin yerine 242 bin 870 TL ödeme yapıldı. Yani, döviz bürosu yaklaşık 52 bin TL fazla ödeme yapmış oldu. Müşteri parayı aldıktan sonra döviz bürosundan ayrılırken bu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Hatanın fark edilmesinin ardından döviz bürosu çalışanları, müşteriye seslenerek fazla ödenen paranın geri getirilmesini istedi. Döviz bürosunun günlük rutin iş yoğunluğu nedeniyle yaşanan bu hata, çalışanlar için maddi bir kayba yol açtı. 

“Sistem Hatası Bize 52 Bin TL'ye Mal Oldu”

Kocaardıç, “Günlük iş yoğunluğumuz sırasında bazen dalgınlık yaşayabiliyoruz. Çalışma arkadaşımızın hesap makinesine doğru yazması gereken tutarı yanlış girmesi sonucu fazla para ödendi. Sonuçta bu işlem bize 52 bin TL’lik bir kayba neden oldu” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA