Silivri’den istikbale uzanan ağaçlar yetiştirmek için bir araya geldiklerini belirten Bakan Murat Kurum,  Silivri Millet Bahçesi’nin önümüzdeki nisan ayının sonunda vatandaşların hizmetine sunulacağını duyurdu.


"HAYALİ BİLE ÇOK GÜZEL DEĞİL MI?"

Bakan Kurum konuşmasında şunları söyledi:
“Biz millet bahçelerimizi sıradan bir bahçe olarak değil; aksine atalarımızın doğaya bakışının bir simgesi, ecdadımızın bahçe kültürünün bir işareti olarak yapıyoruz. Şimdi, TOKİ Başkanlığımızla 35 bin metrekare alanda yapacağımız millet bahçesini şöyle bir gözlerinizin önüne getirin. Buraya dikeceğimiz her bir fidanın kocaman gövdelerine gençlerimiz yaslanarak kitap okuyacak. Bu ağaçların dalları İstanbul’un en güzel kuşlarına yuva olacak. Yaşlılarımız gölgelerinde serinliyor. Millet bahçemizin içinde yapacağımız bisiklet yollarını kullanarak anneler, babalar, işlerine; çocuklar okullarına gidecek. Silivri’nin güzel yüzlü çocukları bu bahçede oyun oynayacak, spor yapacak. Arabasıyla gelmek isteyenler de park sorunu yaşamadan aileleriyle birlikte rengârenk çiçeklerin arasında hoşça vakit geçirecek." Hayali bile çok güzel değil mi?"


"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PROJESİNİ BAŞLATTIK"

İstanbul' a kazandırılacak yeni konut projesinden de bahseden Bakan Kurum " Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin en büyük, en kapsamlı toplumsal konut hamlesini başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız eylül ayında projemizin tüm detaylarını açıklayacaktır. 81 ilimizde olduğu şekilde İstanbul'umuza da yeni on binlerce konut kazandıracağız" dedi.


(SENAY GÜNCAVAR)