Şanlıurfaspor, TFF 2. Lig Play-off final maçında Bucaspor 1928'i 3-0 yenerek Spor Toto 1. Lig'e yükseldi ve bu durum kentte büyük bir sevinç yarattı. Ancak, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile Şanlıurfaspor eski kulüp başkanı Emin Yetim arasında bir olay yaşandı. Vali, kupayı Emin Yetim'in elinden alarak alandan uzaklaştırmaya çalıştı ve bu durum arbedeye sebep oldu.

Şanlıurfaspor, TFF 2. Lig Play-off final maçında Konya'da Bucaspor 1928'i 3-0 yenerek Spor Toto 1. Lig'e yükseldi. Bu büyük başarı kentte coşkulu bir kutlama atmosferi oluşturdu. Topçu Meydanı'nda kurulan dev ekranlarda maçı izleyen taraftarlar, bitiş düdüğüyle birlikte havai fişekler eşliğinde büyük bir sevinç yaşadı.

Şanlıurfalılar, yıllar sonra 1. Lig'e çıkmanın mutluluğunu doyasıya yaşadı. Konvoylar oluşturan taraftarlar araçlarıyla şehir turu attı. Bazı taraftarlar ise davul-zurna eşliğinde halay çekerek keyifli vakit geçirdi.

Şanlıurfaspor, 2017 yılında küme düşerek 1. Lig'e veda etmişti, ancak 6 yıl aradan sonra tekrar 1. Lig'e yükseldi. Kentin cadde, sokak ve meydanlarında kutlamalar, geç saatlere kadar coşkuyla devam etti.

Kupa töreninde Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile İYİ Partili Emin Yetim, aralarında kupa nedeniyle bir arbede yaşadı. Bu anlar sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve gündem oldu.

mynet