Pendik'te, otoyol üzerinde meydana gelen bir kaza sonucunda bir araç sürücüsü hayatını kaybetti. İddialara göre, Kurtköy Pendik Bağlantı Yolu'nda sabah saatlerinde gerçekleşen olayda, Yalçın M. tarafından kontrol edilen 34 ERM 582 plakalı Volksvagen marka araç ile plakası ve şoförü henüz tespit edilemeyen bir Seat marka araç arasında yarış yaşandı. Seat marka araç, otoyolda seyir halinde olan Zeki Aktaş'ın kullandığı 34 TG 7115 plakalı otomobile arkadan çarptı. Bu çarpmanın etkisiyle Zeki Aktaş, olay yerinde hayatını kaybetti. Ancak, yarıştığı iddia edilen Seat sürücüsü, plakayı sökerek olay yerinden kaçmayı başardı.

pendik-otoyol-yarışı

Kaza, Kurtköy Pendik Yolu üzerinde sabah saat 07.00 civarında meydana geldi. Vatandaşlar, yaşanan olayı hemen 112 acil çağrı merkezine bildirdi. Sağlık ekipleri, Zeki Aktaş'ın araç içinde kalbinin durduğunu tespit ettikten sonra olay yerinde dakikalarca kalp masajı yapmaya çalıştı. Ne yazık ki, tüm müdahalelere rağmen Aktaş'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

otoyol-yarışı
 

Polis ekipleri, Volkswagen marka aracı kullandığı iddia edilen Yalçın M.'yi gözaltına aldı. Araştırmalar sonucunda, sürücünün uyuşturucu madde taşımaktan arandığı ortaya çıktı.

Kaza sonrasında Zeki Aktaş'ın hayatını kaybetmesine neden olan Seat marka aracın sürücüsü ise aracını olay yerinde bırakarak kaçtı. Polis ekipleri, şüpheli sürücüyü yakalamak için çalışmalarına başladı.

(İHA)