İddiaya göre, Saray-Çorlu hattında sefer yapan bir halk otobüsüne Çerkezköy Narin kavşağından bir genç kız binerken, yanına bir şahıs daha bindi. Şahsın davranışlarından rahatsız olan genç kız, durumu telefonla erkek arkadaşı S.Ç.'ye bildirdi. S.Ç., otobüsü Atatürk viyadüğü üzerinde durdurdu ve elindeki bıçakla kız arkadaşının yanında oturan G.K.'yı bıçakla tehdit ederek minibüs içinde bulunan diğer yolcular ve çocuklar arasında korku dolu anlar yaşattı. Sonrasında S.Ç. ve kız arkadaşı birlikte araçtan indiler.

Bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, halk minibüsünde kameraların çalışmadığı iddiası ortaya atıldı. Bu anlarda, araçtaki çocukların attığı çığlıklar ve vatandaşların çaresizliği başka bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, minibüste yaşanan görüntüleri ihbar olarak değerlendirdi. Yapılan 24 saatlik araştırma sonucunda, minibüste kız arkadaşını rahatsız ettiği iddiasıyla elindeki bıçakla terör estiren S.Ç.'yi yakalayarak gözaltına aldı. S.Ç., ifadesinin ardından Adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha