Meksika'nın batı kıyılarını etkileyen Beatriz Kasırgası, şiddetli yağışlara ve sel felaketine neden oldu, bu süreçte bir kişi hayatını kaybetti.

Büyük Okyanus kıyılarından doğan Beatriz Kasırgası, Meksika'nın batı bölgelerini vurdu. Mazatlan şehri kasırgadan en çok etkilenen yer oldu ve şiddetli yağışlar yaşandı. Cadde ve sokaklar sular altında kalırken, ulaşım felç oldu. Sahilde sörf yapan bir kişinin boğularak hayatını kaybettiği bildirildi. Tanıklar, yaklaşık 25 yaşlarında bir adamın fırtına sırasında sörf yapmak istediğini ancak yüksek dalgalar ve rüzgarın etkisiyle boğulduğunu ifade etti.

Mazatlan Belediyesi Sivil Koruma Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada, sel nedeniyle birçok aracın sular altında kaldığı ve kurtarma ekipleri tarafından mahsur kalan 30 vatandaşın kurtarıldığı belirtildi.

Kasırga ülkenin orta bölgelerinde etkili oldu. Queretaro şehrinde yetkililer, yağışların şehri neredeyse tamamen kaplayan bir sel felaketi yarattığını ve bazı yollarda hasar meydana geldiğini açıkladı. Hidalgo eyaletine bağlı Tizayuca şehrinde ise yağışlar nedeniyle 105 evin su altında kaldığı bildirildi.

Meksika Ulusal Meteoroloji Servisi (SMN), Beatriz Kasırgası'nın gücünü kaybettiğini ve önümüzdeki saatlerde etkisini kaybedeceğini duyurdu. 

(İHA)