Yusufpaşa Mahallesi'nde oto cam film uzmanı Alican Kaya, sıcaklıktan etkilenen çalışanları ve çocuklar için özgün bir fikir geliştirdi. Kamyonet kasasını havuz şeklinde kullanarak serinleme imkanı yaratmaya karar verdi.

Brandayla kapladığı aracın kasasını suyla dolduran Kaya, taşınabilir havuz oluşturdu. Bu yaratıcı çözüm, çocukları, yeğenleri ve çalışanlarına bunaltıcı sıcaklarda ücretsiz serinleme fırsatı sunuyor.

Özellikle öğle saatlerinde artan hava sıcaklığında işlerini durduran çalışanlar, mobil havuzda serinleyerek enerji topluyor.

Alican Kaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sıcak hava koşullarının oldukça zorlayıcı olduğunu belirterek, "Ben 42 yaşındayım ve Kars'ta böyle bir sıcaklıkla ilk kez karşılaşıyorum. Kendi kaynaklarımızla kamyonetimizin kasasını suyla doldurarak serinlemeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Güvenlik nedenleriyle göletlere giremediklerini ve boğulma riskini azaltmak amacıyla böyle bir çözüm bulduklarını dile getiren Kaya, hem yeğenlerinin hem de komşularının çocuklarının mobil havuzdaki serin suda keyifli zaman geçirdiklerini anlattı.

Kars'a Adana'dan gelmiş olan Kaya'nın yeğeni Hüseyin Küçük ise daha önce böyle farklı bir deneyim yaşamadığını söyledi ve mobil havuzda keyifli ve eğlenceli vakit geçirdiklerini ifade etti.

aa