Kars'ta "Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" deyimi bir kez daha doğrulandı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Kar ve tipi nedeniyle köy yolları ulaşıma kapanırken, vatandaşlar bahar ayında yağan karla birlikte kışı yeniden yaşamaya başladı.

Gölbaşı köyüne bağlı olan Susuz ilçesinde bulunan 2.200 rakımlı Gölbaşı köyünde kış hâlâ etkisini sürdürüyor. Son kar yağışıyla birlikte karın Nisan ayına kadar erimesinin mümkün olmadığını belirten Tolga Bayşu, "Baharı beklerken tekrar kış geldi. Yollar kapalı, sürekli uğraşıyoruz. Manzara şu şekilde, eğer böyle giderse kış Nisan'ın 10'una kadar devam eder. Hava oldukça soğuk, hava durumu da zaten kar gösteriyor. Şu anda Özel İdare ekipleri yolları açıyor. Biz de garaj önünü temizliyoruz. Yaklaşık 2 metre kar var. Karla mücadelemiz devam ediyor" dedi.

Öte yandan, Kars'ta kar ve tipinin etkili olduğu bölgelerde İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, kapalı köy yollarını tek tek ulaşıma açmaya çalışıyor. Ancak tipi nedeniyle yol açma çalışmaları olumsuz etkileniyor.

Kars'ın yüksek kesimlerinde kış hâlâ tüm şiddetiyle devam ederken, vatandaşlar bahar hazırlıkları yaparken tekrar kışı yaşamaya başladı. Bölgede hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düşerken, yüksek kesimlerde kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

İHA