Antalya’nın Manavgat ilçesi Şelale Mahallesi'nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 3532. Sokak'taki bir evde, Ayşe Demirtaş (28) ve 1.5 yaşındaki kızı korkunç bir saldırıya maruz kaldı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarla, eve hırsız girdiği ve kadının darp edildiği bildirildi. İhbar üzerine hızla harekete geçen Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve sağlık ekipleri, olay yerine ulaştı.

Ayşe Demirtaş’ın verdiği bilgilere göre, evde kızıyla birlikte otururken kapının çaldığını ve kapıdaki kişinin kendisini "kargocu" olarak tanıttığını söyledi. Güvenle kapıyı açan genç kadın, beklemediği bir anda saldırıya uğradı. Saldırgan, Demirtaş’ın başını duvara vurarak onu bayılttı. Ayıldığında ise evinin talan edildiğini fark etti.

Maskeli ve eldivenli saldırgan, evde değerli eşyaları bulamayınca odada yatan küçük çocuğu alıp götüreceğini söyledi. Bu tehdidin ardından paniğe kapılan Ayşe Demirtaş, çocuğuna zarar gelmemesi için altınların yerini göstermek zorunda kaldı. Saldırgan, 5 adet altın ve 2 küpeyi aldıktan sonra hızla evden kaçtı.

Başından aldığı darbeler nedeniyle yaralanan Ayşe Demirtaş’a, olay yerine gelen 112 sağlık ekibi ilk müdahaleyi yaptı. Ardından genç kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bu korkunç olayın ardından Manavgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırganı yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Ayşe Demirtaş ve kızının yaşadığı bu dehşet anları, mahallede büyük üzüntü ve endişe yarattı. Ekipler, saldırganın kimliğini belirlemek ve adalete teslim etmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

w

Yapılan incelemenin ardından A.D.'nin verdiği eşkale uygun kimsenin o saatlerde sokakta olmadığı ve kadının evine gelmediği tespit edildi. Yeniden ifadesi alınan Ayşe Demirtaş'ın işin ciddiyetini anlaması üzerine, kredi kartıyla eşinden habersiz 20 bin liralık alışveriş yaptığını ve bunu kapatmak için böyle bir davranışta bulunduğunu itiraf etti. Ayşe Demirtaş hakkında 'Suç uydurmak' suçundan adli işlem başlatıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA