Bir kişinin kaçırıldığı ihbarı üzerine Mustafa Kasadar, oğlunun fidyeciler tarafından kaçırıldığını düşünerek polis ekiplerine başvurdu.

Durumu değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri hemen harekete geçti. Polis çalışmalarına başladı ve sonuçta cinayet zanlısının ikamet ettiği Bayrampaşa ilçesi, Cevatpaşa Mahallesi'ndeki Eski Edirne Asfaltı Caddesi'ndeki adresi belirledi.

İkamette yapılan kontrollerde, parçalara ayrılmış bir erkek cesedi dondurucuda bulundu. Bu cesedin Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar'a ait olduğu tespit edildi. Bunun üzerine polis ekipleri cinayet zanlısını gözaltına aldı.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, cinayet zanlısının gazetede eski bir çalışan olan Hakan Ö. olduğu ortaya çıktı.

Hakan Ö.'nün 3 yıl önce işten çıkarıldığı belirlendi. Araştırmalar, zanlının birkaç gün önce Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar ile buluştuğunu gösterdi. İkili arasındaki buluşmadan sonra zanlının Bayrampaşa'daki evine gittiği belirlendi. Cinayet zanlısı Hakan Ö., ifadesinde, "Sohbet ederken eski konular açıldı ve tartıştık. Sinirlenerek boğdum" şeklinde beyanda bulundu.

(İHA)