Kai Cenat, popüler YouTube yayıncısı, çekilişle ücretsiz bazı hediyeleri fanlarına dağıtacağını duyurdu. Bu haber üzerine yüzlerce genç, Union Meydanı'nda toplandı. Ancak, hediyeleri almak için yaşanan tartışmalar ve kalabalığın kontrol altına alınamaması nedeniyle New York Polisi (NYPD) ekipleri bölgeye girişi yasakladı, taşkınlığı yatıştırmak ve kalabalığı dağıtmak için önlem aldı.

Twitch isimli içerik platformunda yayınlanan oyunlara katılabilme olanağı sunan oyun konsoluna sahip olmak isteyen kalabalık arasında bir süre sonra tartışma çıktı ve bir grup kişi polise saldırdı.

arbede

Union Meydanı Parkı'nda Twitch isimli içerik platformunda yayınlanan oyunlara katılma şansı sunan oyun konsoluna sahip olmak isteyen kalabalık arasında tartışma çıktı. Polis, olayların daha fazla büyümemesi için parkı terk etmelerini istedi, ancak çoğunluğu 14-15 yaşlarındaki gençlerden oluşan bazı kişiler uyarıyı dinlemedi. Bu nedenle, polis tarafından bazı gençler ve Twitch yayıncısı Cenat gözaltına alındı.

Neyse ki, olaylar sırasında kimse yaralanmadı. Ancak bölgedeki trafik felç oldu ve etkinlik sırasında ciddi bir karmaşa yaşandı.

Amazon.com, Inc.'e bağlı bir yan kuruluş olan Twitch, özellikle gençler tarafından yakından takip edilen müzik yayınları, yaratıcı içerik, video oyunları ve e-spor müsabakalarına odaklanan bir içerik platformu olarak biliniyor.

aa