Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Bağlık Mahallesi'nde, vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri sokak düğününü sonlandırmak için olay yerine gitti. Ancak, düğünde bulunan şahısların saldırısına uğradılar. Taş, sopa, sandalye, cam şişe, balta ve satırlarla polis ekiplerine saldıran şahısları kontrol altına almak için cop ve biber gazı kullanıldı. Ekipler zorlukla şahısları kontrol altına aldı. Olay sırasında biber gazından etkilenen ve saldırı sonucu yaralanan polisler hastaneye kaldırıldı. Ayrıca, olay yerinde bulunan 5 kişi gözaltına alındı.

polıs-olay-gazete-yazıyor

Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne götürülen gözaltına alınan şahıslar ile yaralanan polis ekiplerinin tıbbi müdahalesi sırasında, şahısların yakınları tarafından polise saldırı gerçekleştirildi. Hastanenin polis noktasının camları kırıldı ve kapılar tekmelemeyle zarar gördü. Öncelikle hastane özel güvenlik birimi müdahale etti, ancak yetersiz kalınca takviye emniyet güçleri çağrıldı. Gözü dönmüş zanlı yakınları polis ekiplerine saldırdı. Olay sırasında 5 kişi gözaltına alınırken, saldırganlardan biri kendisini darp edilmiş gibi göstermek için kafasını hastanenin kolon duvarına vurarak kendine zarar verdi. Jandarma ekiplerinin müdahalesiyle olaylar kontrol altına alındı.

dugun-kavga-gazete-yazıyor

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Gazi Polis Merkezi önünde, gözaltına alınan şahısların yakınları taşkınlık çıkardı. Bu durum polis ekiplerini zor durumda bıraktı.

dugun-kavga-gazete-yazıyor

Düğün yerinde ve hastanede yaşanan olaylarda toplamda 10 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, kendilerine saldıran ve olay yerinden kaçan şahısların tespiti için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı ve geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

iha