Endonezya'nın başkenti Jakarta'dan Blitar şehrine sefer yapan Brantas isimli yolcu treni, Batı Semarang şehrinde bir köprüde hemzemin geçitte sıkışmış bir tıra çarptı. Tırın şiddetli bir şekilde patlamasıyla birlikte, tır sürücüsü olay yerinden koşarak uzaklaştı. Çarpışma sırasında tren aniden yavaşlayınca, panikleyen bir yolcu trenin üzerinden atlamaya çalışırken yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Olaya ait güvenlik kamerası görüntülerinde, tren gelmeden hemen önce hemzemin geçitte yolda sıkışan tırın görüldü ve sürücünün aracı hareket ettirmek için uğraştığı ancak zamanında başaramadığı ve olay yerinden koşarak uzaklaştığı tespit edildi.

Semarang Metropol Polisi Başkomiseri Irwan Anwar, kaza sonucunda herhangi bir ölüm olmamasının sevindirici olduğunu belirtirken, çarpışmanın ardından tır ve trenin köprüye sıkıştığını ifade etti.

Endonezya Demiryolları Şirketi (KAI) tarafından yapılan açıklamada, kaza yerindeki tren yolunun geçici olarak kapatıldığı ve kaza sırasında trenle seyahat eden yolcuların alternatif yollarla seyahat etmelerinin sağlanacağı bildirildi.

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

iha