Fransa'da 17 yaşındaki bir genç, polis tarafından öldürülmesiyle başlayan olaylar devam ederken, Belçika'da da benzer olayların meydana geldiği bildirildi. Ülkenin önde gelen medya kuruluşlarının haberlerine göre, Brüksel'in şehir merkezinde bulunan Anneessens hafif raylı sistem durağı yakınında bir grup genç, karton yığınlarını ateşe vermiş ve bir araç da yangın çıkmıştır. Bunun üzerine başkent polisi, büyük bir ekiple bölgeyi ablukaya almıştır.

Belçika'nın Brüksel başkentinin Ixelles bölgesinde görevli sözcü Ilse Van de Keere, medyaya yaptığı açıklamada, olayların Fransa'daki olaylara tepki olarak sosyal medyada yoğun çağrılar sonucu başladığını ve polisin şu ana kadar en az 10 kişiyi gözaltına aldığını ifade etti. Bu bilgiler, Bruxelles-Capitale/Ixelles asayiş bölgesi sözcüsü Ilse Van de Keere tarafından basına aktarıldı.

Brüksel'deki hareketlilik nedeniyle polis, olası bir gerginliği önlemek amacıyla sokaklarda yoğun bir şekilde güvenlik önlemleri almaya devam ediyor. Brüksel Bölgesi'nin toplu taşıma işletmesi olan STIB, Anneessens durağı ve çevresindeki otobüs ve tramvay seferlerini olası risklere karşı durdurduğunu duyurdu. Şu ana kadar yaşanan olaylar sonucunda bir aracın yanarak kullanılamaz hale geldiği bilgisi paylaşıldı.

iha