Kaçak avcıların elinden kaçtığı düşünülen ve göz kapakları dikilip bantlanmış bir şekilde bulunan atmaca, Karatay Belediyesi görevlileri tarafından keşfedildi. Belediye ekipleri, bitkin durumdaki hayvanı Konya Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki Yaralı Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdi.

Veteriner hekimler tarafından öncelikle atmacanın göz kapaklarındaki ipler çözüldü ve ardından bağlı olan ayakları serbest bırakıldı. Gözlerine uygulanan tıbbi tedaviyle birlikte bir süre dinlendirilen atmaca, daha sonra görevliler tarafından tekrar doğal yaşam alanına bırakıldı.

Karatay Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Abdurrahman Pirinç, atmacanın sokak hayvanlarına besleme yapan belediye görevlileri tarafından tesadüfen bulunduğunu belirtti. Hayvanın tedavisinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ve sağlıklı bir şekilde doğal yaşamına geri döndüğünü ifade etti.

Pirinç, tedavi sonrası hayvanın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, "Ekiplerimiz Karatay bölgesi mücavir alanda göz kapakları dikildikten sonra üzeri bantlanmış, ayakları bağlı bir atmaca olduğunu fark etmişler. Durumu bize ilettiler. Biz ilk görselleri aldıktan sonra bunun kaçak avcılar tarafından kullanılan eğitimli bir atmaca olduğunu tahmin ettik. Ayakları bağlı, gözleri dikilmiş. Belli ki bir hizmet için kullanılıyor. Bir ihtimal, ya ellerinden kaçırdılar ya da kaçmayı başardı. İvedilikle müdahalelerini yaptık, gözlerindeki dikişleri açtıktan sonra ayaklarındaki bağları çözdük. Gözlerine pomat ve anti bakteriyeller uygulayıp, karnını doyurup, su içirdikten sonra doğası olan gökyüzüne bıraktık." dedi.

(AA)