Pamukova ilçesinde D-650 karayolunda meydana gelen olayda, bariyerlere çarpan cam yüklü bir tır alev topuna dönüştü. Tırın içindeki sürücü, araç patlamadan önce son anda kendini dışarı atarak yanmaktan kurtuldu. Patlama anında kaydedilen görüntüler, olayın şiddetini gözler önüne serdi ve karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu.

sakarya-patlama

Kaza, Yenice Mahallesi mevkiinde gerçekleşti. Selim A. yönetimindeki cam yüklü 34 BLH 388 dorse plakalı tır, Sakarya istikametinden Bilecik istikametine doğru seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetti. Kontrolden çıkan araç, bariyerlere çarparak alev aldı. Hafif yaralanan tır sürücüsü son anda araçtan çıkarak yanmaktan kurtuldu. Bir süre sonra araç adeta bomba gibi patlayarak alev topuna döndü. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi ve yangın kontrol altına alınıp söndürüldü. Yaralı sürücü, Pamukova İlçe Devlet Hastanesine götürüldü.

sakarya-patlama

Çarpmanın etkisiyle tırın çekici kısmından fırlayan motor parçaları ve bariyerler, karayoluna dağıldı. Bu nedenle D-650 karayolu Pamukova ilçe girişinde ulaşım kısa bir süreliğine durdu. Uzun araç kuyrukları oluştuğu için trafik alternatif güzergahtan sağlandı. Yangının tamamen söndürülmesinden sonra trafik kontrollü şekilde tek şeritten sağlandı.


sakarya-patlama

Kazanın meydana geldiği bölgedeki bir çay bahçesinde oturan bir vatandaş, patlama anını cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Bu kaydedilen görüntüler, patlamanın ne kadar şiddetli olduğunu gözler önüne serdi. Aracın alev almasıyla birlikte, görüntüleri çeken kadının çocuğuna "Korkma, bir şey yok" dediği sırada patlama gerçekleşti. Ayrıca, patlama sesiyle birlikte vatandaşların korkuyla çığlık attığı anlar ve bölgeye doğru korku dolu bir şekilde akın eden insanlar görüldü. Facianın eşiğinden dönülen bu olayla ilgili inceleme başlatıldı.

(İHA)