ABD Başkanı Joe Biden, İsveç'in NATO'ya üyeliğini tam desteklediğini belirterek ülkesinin İsveç'i "kabiliyetli bir ortak" olarak gördüğünü ifade etti.

NATO Zirvesi öncesi İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile Beyaz Saray'da bir araya gelen Biden, ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Biden, NATO Zirvesi'nde İsveç'in üyeliğine tam destek vereceklerini vurgulayarak İsveç'in NATO ittifakını daha da güçlendireceğine inandıklarını dile getirdi.

İklim krizi, Hint Pasifik'in korunması ve Ukrayna'ya destek gibi konularda İsveç ile birlikte hareket ettiklerini belirten Biden, İsveç'in NATO'ya üyeliğini sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti. Kristersson da NATO üyeliği konusunda Biden'a teşekkür ederek İsveç'in ittifaka katkı sağlayabileceğini belirtti.

İsveç ve ABD'nin birçok ortak değeri paylaştığını vurgulayan Kristersson, Biden'a transatlantik birliğine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Öte yandan, Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesi öncesi Brüksel'de Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın dışişleri bakanlarının katılımıyla üst düzey bir toplantı gerçekleştirileceği açıklandı. Bu toplantıda İsveç'in NATO üyeliği de ele alınacak.

(AA)