İnegöl ilçesinde bir alkollü sürücü, polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Bu olayın detayları güvenlik kameralarına yansıdı.

alkollü-sürücü

İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hamidiye Mahallesi Anafartalar Caddesi üzerinde bir araçta hareketsiz yatan bir sürücüyle ilgili bir ihbar aldı. Polis ekipleri hızla olay yerine ulaştı ve sürücünün alkollü olduğunu fark ederek trafik ekiplerini çağırdı. Trafik ekipleri, 16 BAM 573 plakalı araç sürücüsü Vedat A.'nın (37) 2.12 promil alkollü olduğunu tespit etti. Ekipler, sürücüye aracını bırakması konusunda ısrar etti ancak Vedat A., bunu kabul etmedi.

alkollü-sürücü

Sürücü Vedat A., polislere karşı tepki göstererek, "Ben aracımı 200 metre ileride sağa dönüp bırakacağım. Allah benim canımı alsın, beni serbest bırakın. Sadece 20 saniye sonra bırakın beni. Ben çocuk değilim, 40 yaşındayım. Lütfen beni yanlış değerlendirmeyin. Bu arabayı burada bırakıp gideceğim. Ben 24 yıldır polis çocuğuyum. Neden böyle konuşuyorsunuz? Şu anda arabanın anahtarını bulduysam, sorun olmazdı. Şimdi rest çekeceğim ve yürüyerek gideceğim. Allah beni kahretsin, bana niye tutundunuz? Saat 5 kim duyacak beni? Ben 1,5 kilo votka içtim. Sadece polis babamın hatırına size bir şey demiyorum. Evimin sadece 100 metre ilerisindeyim. Benim ehliyetime el koyarsanız, ekmek paramı nasıl kazanacağım? Ben polis çocuğuyum abi. Çok büyük bir ceza bile alsam, arabanın camlarını ve lambalarını kapatacağım. Neden 1500 TL ceza yazdın? Evim sadece 100 metre ileride. Kırmızı ışıkta mı geçtim? 9. katta koltuk taşıyorum o parayı kazanmak için" şeklinde ifadelerde bulundu.

alkollü-sürücü
 

Sürücüye alkollü araç kullanmaktan dolayı 4.064 TL para cezası uygulandı ve ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Sürücü, polis ekiplerince ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Aracı ise çekici yardımıyla otoparka çekildi.

(İHA)